“peeling”, bir veya birkaç kimyasal ajanın deriye değişen konsantrasyonlarda kullanılarak; uygulanması ile deride yüzeysel, orta ve derin derinliklerde kontrollü hasar oluşturulması ve sağlıklı bir derinin ortaya çıkmasını hedefleyen uygulama yöntemidir. “peeling”te amaç, deri tabakalarında istenilen derinliğe kadar hasar oluşturmak ve rejenerasyon sırasında yara iyileşmesinin avantajlarından yararlanarak çeşitli tedavisini sağlamaktır. 4 hafta aralıklarla ortalama 4 seans yapılır. Kış aylarında yapılır ve lekenin yanısıra ince kırışıklıklar da tedavi edilir.
Peeling Uygulamasının Yan Etkileri Nelerdir?
Uygulama sonrası ciltte soyulma gerginlik ve kuruluk oluşabilir bu etkiler genellikle 2 gün sonra geçer. Kızarıklık ve soyulmanın hızlı bir şekilde iyileşmesi için cilde mutlaka nemlendirici ve güneş koruyucu kremler kullanılmalıdır.
Peeling Kimlere Uygulanmaz ?
• Ürünlerin içeriğindeki herhangi bir maddeye alerjisi olan,
• Kronik cilt rahatsızlıkları olan,
• Aktif uçuk yada uygulama alanında enfeksiyonu olan,
• Gebelik ve emzirme döneminde olan,
• Uygulama alanında açık yarası bulunan,
• Rozase (gül hastalığı) hastalığı olanlarda bu tedavi uygulanmaz.
Co2 Fraksiyonel Lazer
Co2 fraksiyonel lazer ışınları cildin hem üstüne hemde altına etki edebilen etkili bir tedavi yöntemidir. Ciltte mikro kanallar açarak kolajen üretimini tetikler. Cildin sıkılaşmasını, canlı ve parlak görünümünü tekrar kazanmasını sağlar. Cilt lekelerinin tedavisinde de oldukça etkilidir.
Thulium Lazer
Thulium akıllı lazer en güncel lazer teknolojilerinden birisidir. 1927nm dalga boyuna sahip fraksiyonel bir lazerdir. tedavide ise ilk defa 2011 yılından itibaren kullanılmaya başlandı. Lekelerde gözle görülür açılma hissedilirken ciltte parlaklık, yenilenme, ince kırışıklıklarda da azalma ve gözeneklerde daralma oluşabilir. Gençlerde daha fazla görülen sivilce izleri, yara izleri ve aynı zamanda cildin sıkılaşması gibi durumlar için de lazer tedavisi uygulanabilir. Lazer ile yapılan işlemde diğer lazer sistemleri ile yapılan uygulamalardan farklı olarak ciltteki lekeler parçalanmaktansa, ciltte oluşturulan kontrollü ufak zedelenmeler ile kişinin vücudundaki ‘’ denilen iyileştirici sorunlu bölgeye çekilerek cilt probleminin giderilmesi hedeflenmektedir.
Karbon Peeling
Q anahtarlı lazerler ile yüze karbon solüsyonu sürülerek yapılan bir işlemdir. Karbon peeling özellikle cilt lekelerinin giderilmesi tedavisinde kullanılan, ciltteki gözenekleri küçültüp, cildi aydınlatan ve sıkılaştırma gücü ile gençleştiren bir tedavi yöntemidir.
Lazerle leke tedavisinin yan etkileri var mı?
Ağrı: Laser uygulamaları sırasında deriye bir lastiğin çarpmasında hissedilen ağrıya benzer his olabiliyor.
Renk değişikliği: İşlem sonrası tedavi alanında kırmızı, kahverengi ve beyaz tonlarda farklı renk değişiklikleri görülebilir. Bu tür sorunlar genelde bir haftada düzelir. Makyajla kapatılabilir.
Şişlik: Tedavi alanında geçici kabarmalar olur. Tek tek sorunlarda genelde 2-3 saatte düzelme görülür. Yaygın olan sorunlarda 24 saate kadar uzayan şişkinlik görülebiliyor.
Geçici ton farklılıkları: Bu sorun kendiliğinden düzelebileceği gibi bazı durumlarda ek tedaviler gerektirebilir.
4. LEKE MEZOTERAPİSİ NASIL UYGULANIR?
Lekenin cinsine göre lekeye uygun mezoterapi maddeleri karışıtırılıp ince uçlu enjektör sayesinde lekeli bölgenin deri altına enjekte edilir. Herhangi bir acı hissetmezsiniz. İşlem ortalama 15 dakika sürer. 2 hafta aralıklarla, lekenin durumuna göre 4-6 seans uygulanır.İşlem sonrası hafif bir kızarıklık oluşabilir genellikle birkaç saat içinde geçer. İşlem yapılan gün egzersiz, sıcak duş, yapmamaya; alkol, kan sulandırıcı ilaç kullanmamaya özen gösterilmedlidir.
Mezoterapi uygulaması sonrası leke ne zaman açılır?
Her seans sonrası yavaş yavaş bir açılma gözlemlenir. Leke kolay oluşabilen bir şey olmadığı gibi kolay bir şekilde de gitmez. Tedavide istikrarlı olmak çok önemlidir.
Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.
İçerik Güncelleme Tarihi : 17.04.2023