Altın İğne

Altın İğne

Teknoloji geliştikçe cilt problemlerinin tedavisinde kullanılan birçok cihazda da gelişmeler olmakta ve her geçen gün bu gelişmeler artmaktadır. Altın iğne cihazı aracılığı ile cildin daha alt katmanlarına radyofrekans enerjisi mikro iğneler ile gönderilir ve cildin altında kontrollü hasar yaratılır. Bu sayede cildin onarılması, yenilenmesi ve doğal kolajen sentezi tetiklenmiş olur. Cihazın uç kısmına kişiye özel başlıklar takılır. Bu başlıklarda cildin alt tabakalarına radyofrekans enerjisi ileten, derinliği ayarlanabilir mikro iğneler bulunur. Bu mikro iğneleme teknolojisi ile cildin en üst tabakasına zarar vermeden daha çok cildin alt tabakalarına yüksek radyofrekans enerjisi iletilir. Bu sayede cilt etkili bir şekilde tedavi edilirken yan etki oranı da en aza indirilmiş olur.


Bu tedavi ile ince kırışıklıkların açılması, gözeneklerin sıkılaşması, ciltte yenilenme, akne izlerinin azalması, çene hattının belirginleşmesi, göz çevresinin sıkılaşması gibi faydalar elde edilmiş olunur. Bunun yanı sıra lazer tedavilerinden farklı olarak yaz döneminde uygulanabilir ve kızarıklık, soyulma gibi işlem sonrası yan etkiler oldukça azdır. Cildin kendi kendini yenilemesine olanak sağlayan bu tedavi sonucunda etkili ve doğal görünümlü bir sonuç elde edilir.


Cilt yenilemek ve gençleştirmek için farklı cihaz ve yöntemler mevcuttur. Bunlardan hangisinin kişi için uygun olacağına uzman hekim karar verir. Altın iğne işlemi kolay uygulanabilir, hasta için konforlu ve son teknoloji bir tedavidir. İşlem sonrasında kişi günlük yaşantısına hemen dönebilmektedir. Lazer tedavilerinden farklı olarak işlem sonrasında kızarıklık, soyulma gibi yan etkiler genellikle görülmez.


Altın iğne tedavisi ortalama 3 haftada bir 3 seans olacak şekilde yapılmaktadır. Bunun yanı sıra seans sayısı ve seans aralıkları kişinin cilt problemine göre planlanabilir. Bunun için öncesinde mutlaka doktorunuza muayene olmanız gerekmektedir. İşlemden sonraki 10 gün içerisinde etki görülmeye başlar 


Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.


İçerik Güncelleme Tarihi : 17.04.2023